Заради самота и пренасищане с развлечения спящи хора превземат платформите за стрийминг Между 12 и 100

...
Заради самота и пренасищане с развлечения спящи хора превземат платформите за стрийминг Между 12 и 100
Коментари Харесай

Как се печелят хиляди със спане в интернет

Заради самота и пренасищане с развлечения спящи хора превземат платформите за стрийминг Между 12 и 100 $ е таксата, с цел да получи фенът достъп до функция в спалнята и да предизвика дразнещи тон, светлина или слаб токов удар Най-добре печелят засега австралиецът Джейки Бьом - 34 хиляди долара за месец, и американецът Кай Сенат - 23 хиляди
През 2004 година в Националната портретна изложба в Лондон се появява необикновен експонат. Става въпрос за 107-минутен филм, който демонстрира футболната звезда Дейвид Бекъм по какъв начин спи.

По това време капитанът на британския народен тим към този момент не играе за обичания си “Манчестър Юнайтед ”, защото е продаден на испанския “Реал Мадрид ”. Той обаче продължава да е измежду най-разпознаваемите британски персони. Затова не е чудно, че галерията го включва в изложбата си “икони и идоли ”, с която отбелязва своята 150-а годишнина.

Странен е обаче методът, по който Бекъм е показан. Няма и намек за неговата звездна кариера или физическа форма. Вижда се лицето на един латентен като бебе хубав мъж, който понякога се обръща, разкривайки някоя от многочислените си татуировки. За някои гости на галерията тази творба е неразбираема. Появяват се иронични мнения, че тя най-малко е посочила, че Бекъм няма неприятни привички като хъркане.

Устата му остава крепко затворена по време на сън, макар че има необичайно трепкане на устните, а от време на време и дразнеща полуусмивка.

Видеопортретът на футболиста е дело на режисьорката на филма “50 нюанса сиво ”

Сам Тейлър-Ууд, само че не е претрупан с никаква еротична или полова символика. Клипът е сниман на равнището на очите на Бекъм, тъй че фенът съвсем може да си показа по какъв начин лежи до звездата. Лицето и ръцете му са по този начин осветени, че фигурата му наподобява поразително уязвима и близка на гледащите я, което в действителност е търсеният резултат.

Творбата е направена по времето, когато светът е полудял по телевизионния формат “Биг Брадър ”, и дебатът какви публични потребности задоволяват сходни шоупрограми, е извънредно парещ по целия свят. Днес, 20 година по-късно, риалитито е спряно на доста места, само че повода не е, че на хората им е писнало да наблюдават какво вършат други, а тъй като обществените мрежи задоволяват доста по-добре тази тяхна нужда. Платформите за стрийминг безусловно оферират видео наличие за всеки усет. Разнообразието е толкоз огромно, че дори е мъчно да се очертаят какви са последните модни трендове

Наскоро Би Би Си обаче заяви, че в интернет набират скорост по този начин наречените спящи стриймъри.

Това са хора, които излъчват видео от своя сън и получават хиляди долари месечно от други, които желаят да ги гледат през нощта или пък се пробват да ги разсънят.

“Идеята може да звучи необичайно, само че не е напълно нова. В началото на новия век “Биг Брадър ” се трансформира в едно от най-гледаните риалити шоута в света и опцията да се наблюдават неговите съквартиранти и през нощта, стана неочакван онлайн шлагер ”, разяснява английската медия. Психолози изясняват протичащото се с обстоятелството, че то обезпечава чувство за общественост. Самотните хора освен имат някого, с който да заспят, само че и да го създадат по забавен метод.

Затова и спящите стриймъри стават все по-изобретателни в заниманията, които оферират. Вместо да им заплащат, с цел да спят, феновете към този момент могат да изискат да ги държат будни. Например против избрана сума да получат достъп до функционалност, предизвикваща звук в тяхната спалня, стартиране на дразнещи светлини или пък задействане на електрошокова гривна върху ръката им. Така се получава нещо като видео игра онлайн, в която вземат участие доста хора. Таксите за включване в нея нормално са сред 12 и 100 $, като най-скъпо се заплаща за предизвикването на провокиращ, слаб електрически удар.

Модата на спящите инфлуенсъри в началото стартира в TikTok, само че последователно превзема и другите платформи за стрийминг. Сред най-добре печелещите от нея са австралиецът Джейки Бьом и американецът Кай Сенат. Първият се похвали, че е съумял да изкара 34 000 $ за месец, а вторият – 23 хиляди

“През последните три години записвах и редактирах приблизително по три видеоклипа на седмица с моя сън. Правех всичко самичък, което докара до извънредно натоварване, и считам да си взема отмора от спящите клипове, защото водят до прегряване и проблеми с психологичното здраве ”, споделя пред Би Би Си спящият стриймър Стенли, прочут в мрежата като StanleyMov. По думите му заспалият човек изглежда беззащитен и по някакъв начин задейства първични инстинкти у гледащите го

Освен това в действителност съществували хора, които обичат да следят по какъв начин други изпитват болежка или страдалчество, че не могат да спят. Повечето от неговите фенове обаче въпреки всичко търсели комфорт и го правели, тъй като желали да се отърват от мисълта, че заспиват сами.

Експертът по съня лекар Линдзи Браунинг счита, че тази мода не би трябвало преждевременно да се отхвърля, колкото и науката да е единомислеща за изгодата от положителния сън и вредата на светещите екрани за постигането му. Тя работи със страдащи от бодърствуване и споделя, че част от намирането на лекуване за тях е да се понижи факторът страх у тях от пропускането на сън, тъй като в действителност една нощ на неприятно спане не е краят на света, само че паниките към него могат да разбият цялата ни конфигурация за почиване.

Браунинг съпоставя спящия стрийминг с напиването в петък вечер. Не е ужасно, всички го знаем, само че, въпреки това, се забавлявате с другари и това не е чак толкоз съдбовно за вас, изяснява докторката. Затова тя е на мнение, че в случай че се прави един път на две-три седмици, с цел да се печелят доста пари или поради облекчаване на обществени потребности, надали ще докара до някакви огромни вреди.

Онлайн експерти обаче се съмняват, че спящият стрийминг може да се трансформира в “златна мина ” за доста хора, въпреки да има към този момент милиони фенове. Според тях по-скоро най-популярните му представители ще стават по-изобретателни в средствата, които дават против възнаграждение на феновете си да им пречат да спят, в сравнение с да се появят хиляди спящи в мрежата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР